RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прорив Саакашвілі: стало відомо про шок в команді Порошенко

В оточенні президента України Петра Порошенка до останнього ніхто не вірив, що екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі перетне польсько-український кордон.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел.

За їх словами, прикордонникам поставили завдання ні при яких умовах не пускати в Україну Саакашвілі, а тепер же в оточенні Порошенка не знають, як діяти далі.

Українські політологи вважають, що події на кордоні показали програш команди президента.

"Думаю, що спробують розкрутити адміністративно-силовий відповідь – залучити Саакашвілі до кримінальної відповідальності, показати те, що влада сильна", - сказав експерт Андрій Золотарьов, додавши, що після Саакашвілі навіть можуть депортувати в Грузію.

У свою чергу, Євген Магда вважає, що Саакашвілі навряд чи депортують, а призначать йому штраф, проте політик тепер він не зможе відновити своє українське громадянство.

"На мій погляд, потрапивши подібним чином в Україну, Саакашвілі практично унеможливив підтвердження свого українського громадянства в суді. З однієї простої причини: публічно наплювавши на один з атрибутів державності, яким є межа, він продемонстрував своє ставлення і до інших атрибутах держави", - зазначив політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Саакашвілі готує новий "прорив", у Порошенка розгублені: хто допоміг політику потрапити в Україну".