RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Прорив Саакашвілі": в мережі з'явилася заява спецпредставника США в Україні

Екс-президент Грузії і колишній глава адміністрації Одеської області має право на публічний судовий розгляд з питання про втрату українського громадянства.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Дана відеозапис розміщена на сторінці Саакашвілі в Facebook.

"Україна - країна, де діє верховенство права. Будь-хто, наприклад, колишній президент Саакашвілі, має право на слухання справи в українському суді. Я сподіваюся, що припиниться ескалація політичної драми і все зосередяться на правовому врегулюванні. Це для України не менш важливо, ніж боротьба з корупцією та економічні реформи", - заявив Волкер.

Також, за словами спецпредставника США, він не став би радити президенту Петру Порошенко затримувати Саакашвілі, а запропонував би йому сфокусуватися на питаннях верховенства права та управління державою в умовах російської агресії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції Львівської області розповіли про відкриту справу і про постраждалих в ході прориву Саакашвілі в Україну.