Джерело розповіло про нову проблему між людьми Порошенко і Авакова в Раді

На тлі конфлікту між главою МВС Арсеном Аваковим і президентом України Петром Порошенком загострилося протистояння між людьми президента і міністра внутрішніх справ в Верховній Раді, пов'язане з розподілом посад.

Про це розповіли "Апострофу" джерела у Верховній Раді.

Зокрема, депутати Народного Фронту скаржаться на те, що переговори ведуться не безпосередньо з усією фракцією, а з окремими групами всередині НФ. Як відомо, всередині фракції існують групи Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова і Андрія Парубія.

Таким чином, представники Порошенка ведуть переговори з окремими групами всередині фракції Народного фронту, оскільки відчувають, що домовиться з усіма не вдасться.

"Певні переговори ведуться, але поки видимого результату по ним, так званого консенсусу, який дуже хоче "Блок Петра Порошенка", немає", - сказав один зі співрозмовників "Апострофа".

У самому БПП кажуть, що будуть проводити переговори з партнерами по коаліції доки не досягнуть розуміння.

"Депутати будуть готові розглядати ці питання, коли буде консенсусне рішення щодо кандидатур. Щоб не влаштовували політичні спекуляції або шоу в залі, всі ці питання повинні проходити розгляд відповідним чином. Вносити кандидатури без наявності консенсусу всередині коаліції недалекоглядно", - заявила "Апострофу" нардеп від БПП Ірина Фриз.

У БПП планують паралельно шукати підтримки у Радикальної партії Олега Ляшка, "Волі народу" і "Відродження", розуміючи, що домовитись з усією фракцією Народного фронту буде важко.

Детальніше про процес переговорів за вакантні позиції читайте в матеріалі "Апострофа" Збирають в пакет: як люди Порошенко торгуються за посади в Раді.