RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Порошенка закінчилося везіння: в Україні розповіли про небезпеку опозиції і перспективи нового Майдану

У президента України Петра Порошенка потроху починає закінчуватися везіння, а українські опозиціонери постійно намагаються повалити владу через недосконалість української політичної системи.

Про це розповів блогер і військовий експерт Олексій Арестович в інтерв'ю "Апострофу".

В Україні, вважає експерт, політична система побудована так, що президент постійно намагається узурпувати владу і переписати під себе закони.

"Оскільки система недосконала, будь-який президент, кого б там не поставили, починає узурпувати владу. І з чого починає кожен український президент? З переписування Конституції під себе. В результаті опозиція, яка ще вчора була при владі, а сьогодні нічого не отримує з пирога, знаючи слабкість системи, тому що вона сама її очолювала, починає атакувати з усіх боків, щоб справедливо перерозподілити політичні сили", - пояснив Арестович.

Це могла б зупинити збалансована політична система, де опозиція б отримала механізми для контролю над владою.

"Прийняли б комплекс нормальних законів, збудували б нормальну демократію, де гілки влади контролюють один одного, а опозиція отримує свій шматок пирога, зробили б високу політичну культуру - і цього б не було. А так ми змушені з вами щоосені обговорювати черговий, 145-й, Майдан, який буде стояти, доки не розтрощить узурпацію та інше", - продовжив блогер.

Описуючи те, що відбувається в Україні, Арестович порівняв його з падінням літака в штопор, яке можна зупинити тільки під час перших двох витків, але не пізніше. Таким чином, Україна вже пройшла два витка - Помаранчеву революцію і Революцію Переваги, що ставить країну під загрозу продовження революцій.

"Коли вибухнули склади [в Калинівці], у мене було нічне одкровення, що у Порошенка скінчилося везіння. Такий дуже важливий політичний ресурс - везіння - закінчилося", - натякнув експерт на майбутнє.

Детальніше про Донбас, гру США проти Росії і протести 17 жовтня в Києві читайте в інтерв'ю Арестович "Апострофу" "Росія може піти з Донбасу, але є умова".