RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про нове розслідування НАБУ проти скандального нардепа

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує обставини отримання дипломатичного паспорта позафракційним народним депутатом Бориславом Розенблатом.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

"Законність підстав отримання народним депутатом Бориславом Розенблатом дипломатичного паспорта, вилученого детективами Національного антикорупційного бюро України 19 жовтня, будуть перевіряти в рамках окремого кримінального провадження", - наголошується в повідомленні.

Детективи НАБУ внесли відомості про початок розслідування до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Слідство вважає, що посадові особи Ради внесли завідомо неправдиві відомості в офіційні документи, щоб надати Розенблату можливість покинути країну.

Співробітники управління забезпечення міжпарламентських зв'язків апарату ВР направили на адресу департаменту консульської служби МЗС лист з проханням видати дипломатичний паспорт Розенблату, який нібито повинен був виїхати з 18 по 22 жовтня в Ізраїль для вивчення можливостей кооперації та співпраці між Україною та ізраїльською торгово-промисловою палатою, а також Асоціацією виробників Ізраїлю. На підставі документа нардепу видали дипломатичний паспорт. 19 жовтня Розенблат використав документ з метою виїзду до Німеччини.

Як повідомляв "Апостроф", НАБУ показало відео затримання та обшуку Розенблата в аеропорту.