RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Війна на Донбасі: український генерал побачив поступку Путіна

Згода російського президента Володимира Путіна розмістити миротворчу місію ООН на Донбасі є поступкою з його боку.

Таку думку в бліц-інтерв'ю "Апострофу" озвучив генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках Ігор Романенко.

"Він вже похитнувся, бо в принципі згоден із введенням миротворчих військ. А, по-друге, все одно це певна поступка – якщо раніше було повне заперечення ситуації, то тепер він її визнав. А після заяви, що тільки на лінії (розмежування), то за кілька днів – знову таки, він подивився, озирнувся, зрозумів, що це пусте, і сказав, що миротворці можуть бути по всій території для охорони місії ОБСЄ. Ось він на цьому поки зупинився і ніяк інакше", - говорить Романенко.

Генерал зазначає, що миротворці на Донбасі обов'язково необхідні, так як зможуть якимось чином заважати окупантам. Разом з тим Романенко каже, що одним миротворцям не під силу припинити війну на сході України.

"Щось одне навряд чи може припинити війну. Все повинно бути в сукупності, тому це дуже серйозна проблема. Це питання не тільки військове, а й політичне, соціальне, економічне тощо", - вважає він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Путін похитнувся, але його війська тренуються захоплювати Україну - генерал.