RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Стане для Росії тягарем: комбат з АТО назвав умову завершення війни на Донбасі

Україна зможе відновити свою територіальну цілісність на Донбасі після того, як окуповані території стануть важким тягарем для Росії.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" озвучив командир 46 окремого батальйону спецпризначення Збройних сил України "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін").

Військовий впевнений, твердження про те, що війна припинитися після того як на Донбасі перестануть стріляти один в одного - неправильні.

"Війна закінчиться, коли ми відновимо нашу територіальну цілісність, повернемо собі свою землю", - упевнений Власенко.

Також він говорить, що країна повинна дати собі відповідь на питання, чи готова вона військовим шляхом повернути свою територію.

"Особисто я – готовий. Батальйон "Донбас-Україна" - готовий. Але давайте зараз вийдемо на будь-яку вулицю Києва і запитаємо у тисячі чоловіків (не жінок, а саме чоловіків): чи готові вони загинути? Відповідь ми знаємо, правда? Або давайте зупинимо тисячу машин, особливо трохи дорожчих марок – їхні власники готові віддати життя там, на фронті? Ні...", - каже комбат.

В даному контексті він відзначає, що військовим вдалося зупинити ворога. Але закінчення війни варто очікувати після того, як агресору стане невигідно воювати.

"Свою територію ми повернемо тоді, коли для Росії ця територія стане тягарем, коли вона перестане становити, як вони часто кажуть, національний інтерес Російської Федерації", - говорить Власенко.

Він додає, що зараз якраз створюються економічні умови тиску на агресора, при яких він втрачає більше, ніж отримує.

"Війну затягли в таку заморожену стадію. І я думаю, що стріляти перестануть до кінця цього року. (Чому так думаю? - "Апостроф"). Віщий сон у мене був...", - також зазначає Власенко.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Донбас повернемо за 10 років, Крим - пізніше: комбат з АТО дав прогноз.