RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відпустки і відрядження: журналісти дізналися, як українські міністри уникають спілкування з громадянами

Глави різних українських міністерств практично не радують українців своєю присутністю на особистих прийомах громадян, виправдовуючи відсутність відрядженнями і відпустками.

Це стало відомо після спроб журналіста "Апострофа" потрапити на особистий прийом до міністрів.

Згідно з даними на сайті Кабміну, міністр юстиції Павло Петренко веде прийом кожну останню п'ятницю парного місяця. Однак коли журналіст спробував записатися на зустріч з Петренком в приймальні чиновника повідомили, що прийом веде його заступник.

"Ну, як показує остання тенденція, він практично не приймає. Завжди хтось із його заступників", - пояснили в приймальні.

Не вдалося потрапити на особистий прийом і до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Ви розумієте, міністр може бути на місці, а може бути і у відрядженні", - відповіли в приймальні.

При цьому секретарі дали досить неоднозначну відповідь на питання про те, чи часто Аваков приймає громадян особисто.

"По-різному ... Інформації немає, і гарантій теж немає. Якщо щось термінове, напишіть краще на електронну пошту", - порадили в МВС.

У Міністерстві культури повідомили, що в день прийому міністр Євген Нищук буде відсутній на місці, так як знаходиться у відрядженні. А міністр аграрної політики Тарас Кутовий не приймав громадян, оскільки знаходився у відпустці. При цьому на питання про те, чи можна записатися до нього після відпустки, в приймальні відповіли, що не знають, чи вийде він.

Виходить, поспілкуватися з чиновниками українці можуть за допомогою прямої телефонної лінії з чиновниками. Але кожне міністерство проводить такі лінії один раз в три місяці.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Порошенко придумав, як не спілкуватися з народом, а міністри "ховаються" у відрядженнях.