RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зрив роботи Держбюро розслідувань: джерело назвало винного

Зрив початку роботи Державного бюро розслідувань України стався через бюрократичну тяганину в Кабінеті міністрів.

Таку думку в коментарі "Апостроф" озвучили один з членів конкурсної комісії, а також народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

Нардеп зазначив, згідно із законом співбесіда в ДБР мала проходити на поліграфі, а таку процедуру повинен був затвердити МОЗ.

"Це затяглося на вісім місяців. І це було вигідно всім", - упевнений Геращенко.

Подібну точку зору озвучив співрозмовник з конкурсної комісії.

"Ми провели конкурси швидко, дійшли до детектора брехні. Але положення і закону про детектор брехні немає. А в законі про ДБР прописано обов'язкове проходження детектора. А для цього потрібна була сертифікована програма", - говорить він.

При цьому співрозмовник зазначив, що уряду було відправлено відповідний лист. Після того як програми була написана фахівцями МОЗ і через два місяці вона була затверджена Кабміном, виникло питання про гроші.

"Для цього потрібно провести тендер. Але на комісії вирішили зробити по-іншому. Долучили міжнародних партнерів, вони погодилися. Потім комісія вибрала поліграф. Це все не від нас залежало", - поділився член комісії.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Забирають потужний важіль: в Порошенка зізналися, як ставляться до Держбюро розслідувань.