RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Звільнення Саакашвілі: відомий журналіст назвав головні проблеми Порошенко

Відомий журналіст Юрій Бутусов вважає, що кримінальна справа проти лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі ставить перед президентом України Петром Порошенко ряд проблем.

Про це Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook.

"По-перше, спроба налякати і видавити закордон того, хто залишив Батьківщину заради громадянства і політичної кар'єри в Україні, з самого початку мала мало шансів на успіх", - почав він.

"По-друге, якщо перестати лякати і прийняти на віру все, що про нього сказано, то Саакашвілі доведеться закривати кудись типу Качанівської колонії, з аналогічним міжнародним і громадським ефектом", - продовжив Бутусов.

Журналіст вважає, що "Саакашвілі - людина руху, для нього влада - це пошук мети, яку можна таранити", - тому він відчуває себе природно в конфлікті з владою.

"По-четверте, в країні, де недавно сталася революція, віддаючи силовикам накази когось затримати, треба думати, що затриманих, ймовірно, прийдуть підтримати, і цілком ймовірно - на Майдані", - продовжив Бутусов.

Також він вважає, що Саакашвілі, має досвід успішних реформ в Грузії, дуже легко може протистояти Порошенку і отримати в цьому конфлікті підтримку Заходу.

"По-сьоме, коли в демократичній державі вирішуєш вимкнути опонента з гри, треба постаратися самому собі відповісти на ключове питання:" Хто від цього виграє?", - закінчив Бутусов.

Нагадаємо, вчора Саакашвілі зробив гучну заяву про своє президентство.