RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пригрозив відставкою: стало відомо про серйозний конфлікт між Порошенком і Луценком через Коломойського

Обшуки у "справі Kroll" в "ПриватБанку" і поїздка в Амстердам на зустріч з олігархом Ігорем Коломойським стали причиною серйозного конфлікту між президентом України Петром Порошенком і генеральним прокурором Юрієм Луценком.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

За даними співрозмовника видання, після обшуків в "ПриватБанку" між Порошенком і Луценком відбулася телефонна розмова. На питання президента про причини таких дій генпрокурор відповів, що не впливає на слідчих у цій справі. У відповідь на цю тезу Порошенко пригрозив йому звільненням.

Також джерело видання висловило припущення, що на зустрічі в Амстердамі могли обговорюватися деталі "у справі Kroll".

"Луценко і Аваков дуже даремно стали допомагати Коломойському. Kroll - міжнародна компанія, яка займається розшуком активів, вкрадених грошей і їх поверненням по всьому світу. Проти них так відкрито йти не можна", - зазначив співрозмовник.

Інформацію про конфлікт з цього приводу підтвердили в оточенні Порошенка. Також наголошується, що комунікатором між олігархом і генпрокурором міг бути нардеп від БПП Олександр Третьяков.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про дві версії зустрічі Коломойського і Луценко в Амстердамі - Конкурент Порошенка: навіщо Луценко зустрічався з Коломойським за кордоном.