RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про призначення топ-чиновника часів Януковича в антикорупційний комітет Ради: фото

Антикорупційні активісти заявили про те, що в антикорупційний комітет було призначено головним консультантом корумпованого чиновника Андрія Скіб'яка.

Про це написав "Центр Протідії Корупції" на Facebook.

У повідомленні повідомляється, що Скіб'як працював у львівській податкової, податковій Закарпатської області, а потім заступником тоді глави МНС Нестора Шуфрича. Уже при президенті Вікторі Януковичі, Скіб'як працював першим заступником керівника Контрольно-ревізійного управління Києва, а потім керівником КРУ Миколаївської області.

"Здавалось би Майдан змив таких, як Скіб'як на смітник історії, але ні! Мер Києва Кличко доручив екс-ригу проводити закупівлі ліків за кошти столичного бюджету. Центр Протидії Корупції виявив, як Скіб'як примудрився купити ліки для онкохворих в кілька разів дорожче, ніж корумпований на той час МОЗ", - розповіли там.

"Кілька штрихів про статки людини, яка все життя протирала штани на державних посадах. Отже, у самого Скіб'яка квартира у Львові на 100 квадратів та офіційно недобудований маєток і гараж біля Львова на 500 квадратів. У його дружини - дім у Львові на 264 квадрати та гараж в новобудові. У простого робітника, 74-річного батька Скіб'яка - квартира на 106 квадратів та зареєстровані буквально кілька тижнів тому апартаменти на 112 квадратів у львівській новобудові. 72-річна мати Скіб'яка, як і будь-яка пересічна робітниця, назбирала за життя на квартиру площею 86 квадратів на проспекті Лобановського в Києві. Донька Скіб'яка, студентка медуніверу Іванна з травня цього року володіє помешканням на 83 квадрати у Львові та автівкою Volkswagen Jetta 2016 року. Майдан кажете, євроінтеграція, війна? Гидко все це", - закінчили в ЦПК.

Раніше американський журналіст Джон Кеш розповів про те, як США повинні боротися з небажанням української влади протистояти корупції в Україні.