RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Відбувається небезпечний процес: журналіст вказав на жахливу тенденцію з криміналом в Україні

Журналіст Матвій Ганапольський вважає, що останнім часом в Україні спостерігається значний розгул бандитизму.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Гордон".

"Давайте в цьому сенсі Росію залишимо. Тому що Україна в набагато більш тривожній ситуації знаходиться. Мені здається, тут відбувається дуже небезпечний процес, коли різномасті люди бандитських нахилів просто кого хочуть, того і вбивають. Вони вважають владу слабкою. І влада якоюсь мірою це підтверджує ", - зазначив Ганапольський.

В даному контексті він навів як приклад США і Британію, де бажаюча когось вбити людина розуміє, що її чекає покарання за злочин.

"У нас зовсім інша історія. Коли вбивці між собою розмовляють, це відбувається так: "Такий-то мені набрид, треба його вбити". - "Ну, пішли вб'ємо". - "А раптом нас..." - "Та облиш! Ось ця правоохоронна система?" При всій моїй повазі до Авакова, хочу сказати, що є проблема. Вона не тільки в Авакова. Мені здається, що поступово право на насильство переходить до якихось дивних структур. Так, коли когось вбивають, швидко приїжджає поліція. Але я не розумію, чи працює влада на випередження. Всі знають: у нас вбивства щотижня ", - каже журналіст.

При цьому Ганапольський також зазначив, що зростання злочинів в Україні відбувається і без старань Росії.

"Є персонажі, не буду називати, які відразу заявляють, що це рука Москви. Потім з'ясовується, що це не рука Москви. А потім з'ясовується, що не знайшли, чия це рука. Можна думати і так, і так. Я на цю локшину не ведуся. Повторюю: у нас є проблема і без руки Москви", - упевнений він.

У зв'язку з цим журналіст висловив думку, що влада повинна працювати на випередження злочинів, а нинішня ситуація є сороміцької для країни, яка йде в Європу.

Раніше повідомлялося, що Україна увійшла в рейтинг країн з найвищим рівнем організованої злочинності.