RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

НКРЕКУ два тижні не виконує своїх функцій через відсутність кворуму - експерт

Діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), паралізована через закінчення терміну повноважень більшості її членів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер, політичний експерт Володимир Макаровський.

"Діяльність НКРЕКУ вже два тижні як паралізована. Причина - відсутність кворуму. Термін дії повноважень більшості членів комісії завершився ще 23 березня 2018 року", - повідомив експерт.

Він нагадав, що всього до складу Нацкомісії входить сім членів, які призначаються на посади указом президента України терміном на шість років. В даний час, за словами Макаровського, до складу регулятора входить тільки два діючих члена, термін дії повноважень яких закінчується найближчим часом - 26 квітень 2018 року.

"Тобто, НКРЕКУ вже два тижні не виконує функцій ліцензування та затвердження тарифів на теплову енергію, цін на послуги централізованого опалення, гарячого та холодного водопостачання тощо", - констатував блогер.

За його словами, незважаючи на те, що засідання Конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НКРЕКУ тривають, проблема залишається і ситуація може затягнутися. Оскільки відібрані кандидатури зараз проходять спецперевірку, термін закінчення якої "неможливо спрогнозувати".

"Будь-яке рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше чотирьох членів регулятора. Таким чином, в країні поки неможливий процес ліцензування діяльності в сферах енергетики і комунальних послуг, в тому числі, ліцензування підприємств теплокомуненерго, які здійснюють надання послуг тепло- і водопостачання. І хоча опалювальний сезон тільки завершується, в результаті "кадрового голоду" НКРЕКУ робота комунальників з підготовки до наступного опалювального сезону опинилася під цілком реальною загрозою зриву", - попередив Макаровський.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: НКРЕКУ