RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Як Кремль буде розколювати Україну в 2019 році: названо ключові моменти

Кремль буде використовувати тему 9 травня і розколу країни для того, щоб розхитувати ситуацію в Україні на президентських виборах 2019 року.

Про це "Апострофу" розповів народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Вадим Денисенко.

За його словами, Росія буде використовувати перевірені теми.

"У них немає нічого нового, крім 9 травня та російської мови. Те, що відбувалося перед 9 травня, – це репетиція майбутніх президентських виборів, бо вони якраз відбуватимуться в 2019 році на тлі 9 травня (перший тур має відбутися 31 березня 2019 року, - "Апостроф"). І вже зараз [росіяни] намагатимуться качати ці теми. Саме тому на "Інтері" вийшов концерт до Дня Перемоги, інші канали транслювали "Безсмертний полк". Ця тема, як і розкол країни, – головний ідеологічний посил на майбутніх виборах", - говорить нардеп.

Крім того, на думку Денисенко, проросійські кандидати будуть також обіцяти закінчити війну і говорити про те, що в 2014 році в Україні стався переворот.

аралельно буде нав'язуватися ідеологема про те, що в 2014 році стався переворот. І будуть робитися заяви, що "ми єдині, хто може закінчити війну". Саме під цими гаслами будуть йти проросійські кандидати в президенти. І вже зараз відомі як мінімум два таких – [лідер партії "За життя" Вадим] Рабінович і [співголова "Опозиційного блоку" Юрій] Бойко. Поки вони між собою сперечаються, хто з них буде більш помірний, а хто більш радикальний", - відзначає він.

Також депутат не виключив можливості того, що Кремль спробує організувати в Україні ще один "майдан".

"Я думаю, буде зроблено спробу провести "революцію-3" після майбутніх президентських виборів. Судячи з усього, у першому турі перемоги не буде ні в кого, й існує висока ймовірність, що у другому турі не буде надто великого розриву. Якщо не буде великого розриву, то буде зроблено спробу хитнути одну або іншу сторону з приводу незгоди з результатом виборів", - впевнений Денисенко.

Детальніше про плани Москви на майбутні вибори в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль готує Україні кілька сценаріїв: чого чекати в наступному році.