RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Джерела назвали причину гучної заяви Гройсмана про відставку

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не хоче бути відповідальним за провал переговорів з МВФ і ймовірно тому зробив заяву про свою можливу відставку.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в оточенні прем'єра.

"Є два варіанти - або ти тонеш з усіма, або говориш, що ти не такий, як влада, а готовий рухатися далі", - говорить співрозмовник.

При цьому в оточенні Гройсмана не заперечують, що він не хоче брати на себе відповідальність в разі провалу в переговорах з МВФ і неотримання траншу, що в свою чергу може привести до дефолту.

За словами співрозмовника, прем'єр виступає за варіант західних партнерів в суперечках щодо питання відбору суддів антикорупційного суду і якщо за нього не проголосують, він піде у відставку.

Варто також відзначити, що від рішення Гройсмана залежить і доля міністрів, які будуть змушені наслідувати його приклад. При цьому глава одного з міністерств заявив "Апострофу", що "відставка уряду - це погана історія для країни".

"Але я думаю, що він розуміє, що закон буде проголосований [тому не боїться робити такі заяви]", - припустив співрозмовник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є два варіанти, один з них - потонути": чи подасть Гройсман у відставку.