RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Люди Порошенка висунули ультиматум депутатам Яценюка в Раді: джерело розкрило деталі

Фракція "Блоку Петра Порошенка" готова припинити голосування, якщо фракція "Народного фронту" не погодиться на її умови у вирішенні питання про зміну складу Центральної виборчої комісії.

Цю інформацію "Апострофу" повідомили кілька народних депутатів від президентського іменного блоку.

"Якщо до вечірнього засідання "Народний фронт" не піде назустріч у питанні ЦВК, ми припинимо голосувати", - повідомив співрозмовник видання у фракції БПП.

Раніше фракція БПП заявила, що готова відмовитися від одного місця за своєю квотою в ЦВК.

"Фракція БПП прийняла рішення, що ми готові відкликати одного з кандидатів, щоб стало 13 на 13 ... Якщо в цьому була проблема, будь ласка, дорогі колеги. Щодо того, хто це буде, якщо ми почуємо від наших колег ("Народного фронту"- ред.), що вони нас підтримують, і в такому варіанті готові продовжувати розгляд цього питання, ми збираємо фракцію і визначаємося, хто з наших кандидатів, за кого ми будемо віддавати наші голоси, а це означає, що він або вона не стане членом Центральної виборчої комісії", - розповів в кулуарах замістити ль глави фракції БПП Олексій Гончаренко.

Разом з тим, народний депутат Леонід Ємець ( "Народний фронт") вважає, що розблокувати перезавантаження ЦВК повинен президент Петро Порошенко, якому слід перенести представлення з кандидатурами до Центрвиборчкому.

"Не фракції відсівають кандидатів, а президент в поданні", - прокоментував він "Апострофу", давши зрозуміти, що НФ не згоден з пропозицією БПП.

При цьому, заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко зазначив, що на даний момент депутати шукають причини для того, щоб не змінювати склад ЦВК.

"На жаль, зараз ми бачимо, що колеги шукають причини, чому вони не хочуть (міняти склад ЦВК - ред.)", - прокоментував Гончаренко.

Детальніше про конфлікт навколо ЦВК читайте в матеріалі "Апострофа": Залишилось мало: у Порошенка три варіанти для бунтарської Ради.