RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Це все одно, що говорити про конфлікт батька і сина: на Банковій розповіли про відносини Порошенка і Гройсмана

Конфлікт президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом виник з кількох причин, починаючи від активного зближення останнього з міністром МВС Арсеном Аваковим, закінчуючи небажанням прем'єра відкрито підтримати Порошенка на майбутніх президентських виборах.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, перш за все, президенту України Петру Порошенку не подобається явне зближення Гройсмана з деякими "фронтовиками", зокрема главою "Народного Фронту" Арсенієм Яценюком, міністром МВС України Арсеном Аваковим і головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, з якими він нерідко координує свої дії.

Також Порошенко чекає від Гройсмана активної позиції в питанні його підтримки на майбутніх виборах.

"По-друге, президент хоче, щоб Гройсман його підтримав на президентських виборах, вийшов і сказав: це - наш єдиний кандидат, а той не хоче. Крім того, Гройсман розвинув зараз бурхливу діяльність в Вінниці, а це один з ключових регіонів для президента, і його така активність дратує", - коментує "Апострофу" співрозмовник в оточенні прем'єра.

До того ж, Володимир Гройсман досить амбітний і прагне до самостійної кар'єри в політиці.

"У Гройсмана немає розуміння своїх реальних шансів. У нього інфантильність. Це все одно, що говорити про конфлікт батька і сина. Це не означає, що президент сприймає його як сина, але масштаби - несумірні. Гройсман хоче побудови своєї політичної кар'єри, ось і вся причина", - говорить один з найближчих соратників президента.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко і Гройсман обмінялися ударами: чим закінчиться конфлікт.