RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Богомолець звинуватила уряд у відсутності якісних вакцин в Україні

Проблеми з вакцинацією населення є наслідком прямого невиконання діючих законів.

Таку заяву в ефірі прем'єрного випуску програми "Політика здоров'я" на телеканалі NewsOne зробила народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

"У нас в законах про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя, про затвердження загальнодержавної програми імунопрофілактики було записано чітко: держава повинна забезпечити якісними доступними вакцинами кожного українця. Я, як представник законодавчої влади, запевняю, що у нас є всі закони, які потрібні для того , щоб структурно, на законодавчому рівні реформи проходили", - зазначила парламентарій.

За її словами, зараз в Україні існує серйозна загроза епідемії поліомієліту, адже країна займає одне з останніх місць в рейтингу колективного імунітету від цієї хвороби серед європейських держав.

"Згідно зі звітом європейської регіональної комісії по стану поліомієліту, сьогодні ми - єдина країна, в якій колективний імунітет до нього критично низький. Росія, для порівняння, має високий рівень колективного імунітету, у них він - 90% на цю хворобу. Кір, в порівнянні з поліомієлітом - це просто квіточки. У порівнянні з тими наслідками, які можуть виникнути. це страшна смертність і інвалідність. це те, що станеться, якщо ми вчасно не почнемо робити правильну вакцинацію від поліомієліту ", - зазначила н родний депутат.

Ольга Богомолець також повідомила, що в Україні через відсутність вакцинації і належного контролю з боку Міністерства охорони здоров'я з'явилася також серйозна загроза епідемій сказу, чуми і ботулізму.

"Нам необхідно терміново змусити Міністерство охорони здоров'я професійно, адекватно, відповідально працювати. В Україні є проблема сказу, виникає проблема чуми - і одночасно МОЗ знищує єдиний в Україні протичумний заклад. Знищує інститут, тому що не дає йому фінансування і вважає, що він не виконує свою роботу. тобто робить абсолютно безглузді речі ", - заявила політик.

Вона також додала, що буде продовжувати вимагати, щоб Міністерство ввозило тільки якісні вакцини, адже зараз вони закуповуються через міжнародні організації, які роблять поставки майже через два роки після 100% передоплати з боку держави, і належним чином не перевіряються.

"Ми змусимо МОЗ повернутися до стандартів 2016 року, які повністю відповідали всім європейським протоколам. На жаль, від тих людей, які говорять правду, сьогодні Міністерство охорони здоров'я намагається позбутися. Це стосується і глави служби пані Гудзь (голова Держлікслужби Наталія Гудзь - "Апостроф" ), Це стосується і лікарів Охматдиту, які дозволили собі сказати, що немає медикаментів для лікування онкохворих. У відповідь чиновники МОЗ не просто звільнили лікарів - вони закрили ціле відділення! Якби у нас була дійсно демократична країна, то керівників МОЗ вже давно б не було на своїх місцях "- завершила Ольга Богомолець.