RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Мафія веде війну проти українських активістів - Тимошенко

«Батьківщина» наполягає на створенні Тимчасової слідчої комісії для розслідування вбивства Катерини Гандзюк та нападів на активістів і вимагає поставити до порядку денного та ухвалити закон про ТСК (№1098).

Про це Юлія Тимошенко заявила під час Погоджувальної ради голів парламентських фракцій і комітетів.

«Безмежно співчуваючи родині Катерині, вболіваючи за те, що відбулося, ми маємо звернути увагу на те, що з початку 2018 року зафіксовано 54 замахи на життя та здоров’я громадських діячів. Це означає системну війну, яка ведеться в Україні проти активістів. У більшості – це молоді люди, які не хочуть миритися з клановою системою», – наголосила вона.

Як зазначила лідер "Батьківщини", з початку 2018 зафіксовано 54 замаху на життя і здоров'я громадських діячів.

"Це означає системну війну, яка ведеться в Україні проти активістів. У більшості - це молоді люди, які не хочуть миритися з клановою системою", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що створення ТСК - це пряма норма Конституції України. Вона звернулася до голови парламенту Андрія Парубія з вимогою вирішити це питання і поставити законопроект про створення ТСК в першу чергу.

"Якщо вбивати наших дітей нахабно, цинічно за те, що вони борються з українською мафією, яка заполонила Україну, якщо не реагувати, це буде означати, що ми такі ж, як і ті, хто обливає їх кислотою, хто оголосив проти них війну" , - сказала вона.

У разі, якщо законопроект про створення ТСК не буде винесено на розгляд, "Батьківщина" відмовляється голосувати за інші питання порядку денного.