Росія повинна негайно звільнити українських моряків - Туск на зустрічі з Яценюком

Глава партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк провів зустріч з главою Євроради Дональдом Туском, який закликав Росію негайно звільнити українських моряків.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook

"Тільки що завершилася наша зустріч з Дональдом Туском. Президент Європейської Ради чітко і недвозначно заявив, що засуджує застосування Росією сили в Азовському морі. Росія повинна негайно звільнити українських моряків і припинити подальші провокації. Європа єдина в підтримці України", - написав Яценюк.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

У зв'язку з агресією Росії в Азовському морі РНБО ухвалила рішення про введення воєнного стану. Дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Президент Петро Порошенко підписав указ рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 "Про надзвичайних заходів щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні".