RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Заступник Полторака поцікавився, хто "замовив" справу по закупівлям палива

Справа НАБУ за фактом закупівлі палива Міноборони у компанії "Трейд комодіті" має всі ознаки замовної.

Про це в інтерв'ю "Лівому берегу" заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський.

"По-перше, слідчі посилалися на заяву народного депутата Тетяни Чорновіл, яка стосувалося інших закупівель, але кримінальне провадження порушено за контрактом на поставку палива. По-друге, сфабрикований акт перевірки Державної аудиторської служби", - сказав він.

Заступник міністра припустив, що порушуючи кримінальні справи на посадових осіб Державної аудиторської служби, НАБУ підштовхувало її керівництво до фабрикації документів, які пізніше лягли в основу помилкових звинувачень. Павловський також звернув увагу, що акт на підтвердження дійсності аудиту було направлено на експертизу до Харкова, а не в профільний Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Оцінку коливань цін на пальне проводила приватна "Консалтингова група А-95", а не державні установи, створені відповідно до законодавства України.

У підсумку Окружний адміністративний суд міста Києва скасував акт перевірки ДАС як протиправний. Замість цього суд підтвердив цінові довідки Дніпропетровської торгово-промислової палати та ДП "Держзовнішінформ" про коливання цін на нафтопродукти в бік збільшення, на підставі яких комітет з конкурсних торгів здійснив підвищення цін за договором.

На думку Павловського, розслідування замовної справи завершиться нічим.

"Справа в глухому куті ще з того моменту, коли в підозрі мені написали: у Павловського в точно не встановлений досудовим слідством час виник умисел на розтрату держкоштів, і з цією метою він в точно невстановлений час вступив в змову з підлеглими, незнайомими йому представниками" Трейд Коммодіті "та іншими невстановленими в даний час досудового розслідування особами".

Заступник міністра оборони зазначив, що НАБУ може розслідувати все, що завгодно.

"Але якщо ви нічого не довели і навіть мене не допитали, то навіщо влаштовувати цирк з врученням підозри, дискредитувати мене, Міноборони, Збройні сили? Навіщо шкодити процесам озброєння армії - державні інтереси НАБУ не цікавлять. Незважаючи на тривалі бойові дії, в нашій державі є інститути, які буквально займаються шкідництвом", - сказав чиновник.

Ігор Павловський також заявив, що після піднятого правоохоронцями скандалу, армія змушена була відмовитися від довгострокових договорів на поставку палива, в результаті ціни на закупівлі зросли.

"За два останні роки, за найскромнішими оцінками, пальне обійшлося державному бюджету дорожче на суму понад 360 млн гривень. Це результат роботи НАБУ", - додав він.

Павловський вважає, що справа проти нього могли замовити.

"За рік ніяких слідчих дій, ні допиту НАБУ і САП зі мною не провела. Мої адвокати письмово зверталися до детективам і прокурорам: прочитайте матеріали цієї кримінальної виробництва і скажіть, в чому полягає склад злочину, в чому винен Павловський? У мене складається таке враження, що це справа замовили. Хотілося б дізнатися - хто ", - сказав заступник міністра.