RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Прокурор САП потрапив в "квартирний" скандал - ЗМІ

Члени сім'ї прокурора САП Романа Симківа купили дорогі квартири в новобудовах Рівне на кошти невідомого походження.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише рівнянка Анна Бороденко, передає Uainfo.org.

"Роман Симків елітний прокурор, веде гучні справи НАБУ. На які доходи куплена нерухомість членів сім'ї прокурора САП в дорогих новобудовах Рівного і звідки у нього в 2015 році взялися $ 10 тис., залишається незрозумілим. Тому що ні у самого Романа, ні у членів його сім'ї в той час і близько не було таких заробітків - принаймні офіційних", - написала вона.

За словами Бороденко, за відносно короткий період часу сім'я прокурора купила три недешеві квартири в Рівному, на які кошти - невідомо.

"По-перше, у матері Симківа в 2015 році з'явилася нова квартира площею 39,3 метрів. По-друге, в 2016 році у тещі прокурора з'являється квартира набагато крутіша, площею 102,2 кв.м. І будинок цей для Рівного - дійсно елітний. Вартість такої квартири - більш $80 тис. По-третє, чоловік дочки тещі Симківа в 2017 придбав в Рівному квартиру загальною площею 82,7 кв. метрів і теж в новобудові. Звідки ці сотні тисяч доларів? Мати Симківа - пенсіонерка. Теща - шукала в 2015 році роботу. Мав пан Симків такі кошти, щоб дати родичам? Дуже сумнівно,тому що на той момент він працював прокурором в Рівненській області. А пристойну зарплату в САП він почав отримувати за місяць до покупки тещею шикарної квартири", - додала вона.

Також Бороденко зазначає, що ще до переведення в САП в 2015 році Симків задекларував $ 10 тис. при зарплаті районного прокурора в кілька тисяч гривень. "І звідки гроші на" Ауді "(нехай не нову), яка була куплена замість згорілої при підозрілих обставинах BMW?", - задається питанням землячка прокурора.

За її словами, те, що Роман Симків так і не пояснив походження цих коштів, є підозрілим, а журналісти все пояснюють "бурштиновим" походженням грошей.

"Симків працював прокурором в Дубровицькому та Сарненському районах Рівненської області, де тіньовий видобуток бурштину має масовий характер. Саме місцева прокуратура "кришувала" "бурштинову мафію". Колег Симківа, зокрема, заступника обласного прокурора Боровика і міського прокурора Сарн за це навіть заарештували, вони сиділи в СІЗО. А Роман Симків пішов на підвищення в столиці, в елітну Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру ", - написала Бороденко.