RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін боїться: озвучений головний урок воєнного стану в Україні

Під час воєнного стану в Україні було піднято рівень підготовки українських військ, що загрожує великими втратами для Росії в разі повномасштабної війни, чого боїться президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляє "Апостроф".

Російська військова загроза, якій Порошенко аргументував необхідність введення воєнного стану, за місяць нікуди не поділася. Це визнав і сам гарант на засіданні РНБО 26 грудня, оголошуючи про закінчення терміну воєнного стану.

"Російська загроза спала хіба що трохи. Єдине, що зупиняє Путіна від повномасштабної агресії в Україні, це розуміння, що при розгортанні широкомасштабної війни для РФ будуть неприйнятні втрати. Тому вся робота, проведена в період воєнного стану, дозволила підняти рівень підготовки, а значить , і збільшити потенційні втрати противника в разі розв'язування широкомасштабної війни", - заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Також про користь воєнного стану розповів заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь.

"Запровадження воєнного стану було корисно з точки зору перевірки готовності сектора безпеки і оборони до відбиття російської агресії. Наприклад, звучала цифра, що резерв першої черги доходить до 250 тисяч осіб, а це означає, що у нас фактично є ще одна армія, готова до мобілізації. Хоча б тільки для того, щоб перевірити резерв першої черги, потрібно було проводити збори резервістів в рамках воєнного стану", - зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Підсумки воєнного стану: залишаємося з загрозою і сумнівними перемогами".