RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо, як йдуть справи зі "стіною Яценюка" на кордоні з Росією

Готовність комплексу прикордонних споруд на російсько-українському кордоні (т.зв. проект "Стіна") наразі становить приблизно 30%, що адекватно його фінансуванню, заявляє речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Він здійснюється відповідно до фінансування. Наразі стан реалізації проекту становить орієнтовно 30%, що адекватно обсягам фінансування", - сказав Слободян, передає Цензор.НЕТ

При цьому, за його словами, на ділянці в Харківській області реалізацію проекту майже завершено, і вона вже показала свою надзвичайну ефективність. "Наприклад, на ділянці Харківської області, де цей проект майже завершено, рівень контролю над кордоном становить фактично 100%. Там майже немає порушень державного кордону", - зазначив речник Держприкордонслужби.

Слободян також розповів деталі перенесення термінів реалізації проекту, зазначивши, що вони залежали від фінансування, при цьому реалізація проекту ніколи не зупинялася. "Він у процесі весь час. Інша справа, що в першій редакції ми його мали завершити в 2018 році, але, з огляду на фінансування, тобто воно відставало вже з самого початку від запланованого - термін реалізації відтягнули до 2020 року. І минулого року ми знову змушені були ініціювати перед Кабміном продовження терміну реалізації ще на один рік, тобто зараз крайня точка реалізації цього проекту - 2021 рік", - розповів він.

Спікер Держприкордонслужби висловив співчуття через те, що процес реалізації проекту йде "не тими темпами, якими ми хотіли б". "Але... ми глибоко впевнені в тому, що цей проект дуже важливий для України, якій однозначно потрібно докласти максимум зусиль, щоб його реалізувати", - наголосив Слободян.

Проект "Стіна" включає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, а також територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим.