RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Тимошенко вимагає розслідувати причетність ГПУ і СБУ до корупції в обороні

Юлія Тимошенко вимагає детально розслідувати нові факти корупції найвищого керівництва держави та силових структур на війні.

Про це лідер «Батьківщини» заявила з трибуни Верховної Ради.

«Із розслідування журналістів стали відомі додаткові дані про те, що керівництво ГПУ і СБУ були повністю втягнуті у махінації, їм платили хабарі і відкати. І два силові органи – СБУ і ГПУ – були в долі і у справі. Це – шокова інформація. І сьогодні вона замовчується Верховною Радою України», – обурено сказала вона.

За словами Тимошенко, парламент має негайно створити тимчасову слідчу комісію, яка встановить усіх причетних до «відкатів і відмивання «чорних» грошей бюджету оборонної галузі».

«Багатомільйонні оборудки з постачання неякісних і непридатних для використання запасних частин із країни-агресора контрабандою за завищеними цінами – і це все продавалось нашій армії у 2-4 рази вище, ніж вартість нових деталей. А потім через завод «Ленінська кузня», що належить Порошенку, гроші відмивались і розподілялись між корупційним оточенням президента», – зауважила голова партії.

Як відомо, проект «Наші гроші» з Денисом Бігусом опублікував фінальний епізод розслідування про махінації із закупівлями в оборонній сфері, в якому стверджується, що українські правоохоронні органи роками покривали махінації групи Жукова-Гладковського, закривали кримінальні справи або «спускали на гальмах» розслідування.

«Податкова, Нацполіція, СБУ, прокуратура, НАБУ… Усі вони починали, але ховали або спускали розслідування на гальмах. А якщо покопатися в реєстрі судових рішень, то стає зрозумілим інше – ці розслідування «скисали» не безкоштовно», – йдеться в розслідуванні.