RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" розповіли про ключове завдання нового президента

Одним з найголовніших завдань нового президента стане повернення окупованих територій та захист України від російської збройної агресії.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради, передає сайт політсили.

"Сфера відповідальності президента чітко прописана в Конституції - безпека, армія, захист прав і свобод, зовнішня політика. Президент зобов'язаний дотримуватися Основного закону", - підкреслив він.

Він зазначив, що Конституція включає в себе європейський і євроатлантичний курс країни, і це узгоджене з народом України рішення.

"У Конституції чітко зазначено, що наша мета - НАТО і Європейський Союз. Така воля українського народу. Ніхто не зможе змінити курс України в НАТО і ЄС, курс на національне відродження. Підкреслюю, навіть не варто робити таких спроб. Ті, хто хотів розгорнути нашу державу в іншу сторону, зараз ховаються за межами України. Це наука для всіх, хто побажає діяти всупереч волі українського народу", - зазначив Бурбак.

За його словами, "Народний фронт", як одна з найбільших партій в парламенті, буде перешкоджати будь-яким гіпотетичним спробам піти на поступки агресору в питанні деокупації Криму і Донбасу.

"Зазначу, що ключове завдання новообраного президента - повернення окупованих територій України та захист України від російської збройної агресії. Це складне і одночасно найважливіше завдання. Хочу відразу зазначити, що "Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей з ворогом України", - підкреслив він.

Глава фракції також нагадав, що восени відбудуться парламентські вибори, від яких буде залежати якість нової парламентської більшості і новий уряд.

"Не менш важливою буде конструктивна співпраця новообраного президента з парламентом, коаліцією та чинним урядом в ці півроку до виборів Верховної Ради. Вже незабаром новий глава держави повинен заявити про себе на порядку денному. Про те, як президент, уряд і парламент будуть разом працювати і вести країну до успіху", - підкреслив Максим Бурбак.

Лідер парламентської фракції закликав новообраного президента представити народу України програму своїх кроків на 100 днів, на рік і на весь термін його повноважень, а також звернутися до прихильників свого опонента.

"Маємо почути про кроки нового президента України в перші сто днів, в перший рік і на весь термін. Зараз Україна як ніколи потребує чесності ... Новообраний президент повинен знайти в собі сили звернутися і до тих виборців, які проголосували за його опонента. Він повинен довести, що посада глави української держави - це вболівання за долю всієї країни, її минуле і майбутнє", - резюмував голова "Народного фронту".