RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розсекречено елітний відпочинок глави НАБУ Ситника: з'явилися фото

Глава Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник відпочиває за рахунок друзів у затишному Мисливському угідді "Поліське – Сарни" Рівненської області.

Про це пише "Обозреватель".

Видання зазначає, що "відпочивати Ситник любить дорого і зі смаком: полювання, риболовля, катання на квадроциклах та човнах, напої тільки елітні – віскі Chivas Regal, Hennessy, горілка Grey Goose, сири-ковбаси".

При цьому, як пишуть журналісти, всі розваги, оренду будиночків в угіддях, їжу і напої оплачує його добрий і дуже заможний товариш Надейко Микола Миколайович.

"На питання, за що така щедрість або може він що заборгував Ситнику, відповідає: "Він просить мене організувати відпочинок. Просто не можу відмовити своєму другові. Він і його сім'я – мої гості", - пише видання.

Надейко зізнається, що регулярно оплачує відпочинок глави НАБУ. Так, з 2017 по 2019 рік Ситник із родиною мінімум п'ять разів відпочивали в Мисливському угідді, що обійшлося приблизно у 100 тисяч гривень за один раз. Друг Ситника зазвичай оплачує оренду будиночків на 3-5 днів, полювання, рибалку, катання на човнах, квадроциклах, ресторан "Залив" на території угідь, феєрверки, і багато інших розваг.

Окрім того, як пише видання, в останній спочинок гості розбили два квадроцикли марки Bagi BRP 1000, середня ціна за одну одиницю такої техніки – 8,5 тисяч доларів США.

"В організації дозвілля другу допомагає родич, який у хороших відносинах з директором і адміністрацією мисливських угідь "Поліське – Сарни" – Юркевич Олександр Романович, колишній "посіпака" народного депутата України IV і VI скликань Шершуна Миколи Харитоновича (Блок Литвина), колишнього глави Держкомітету лісхазяйства України. Юркевич навчений зайвих питань не задавати, а Микола, у свою чергу, платить за рахунками за свого антикорупційного друга: в середньому по 100 тисяч гривень за дозвілля, не рахуючи закуплених продуктів, напоїв, розбитої техніки", - зауважує видання.

Загалом, як підрахували журналісти, відпочинок Ситника обійшовся Надейку в мінімум 1 млн гривень.

Тим часом 7 травня 2019 року стало відомо, що Генпрокуратура викликала директора НАБУ на допит на 10 травня у справі, порушеній за ч.1 ст. 365 ККУ про перевищення службових повноважень, кримінальне провадження внесено в ЄРДР № 42019000000000566 від 14.03.2019.