Розвідник назвав два методи Путіна натиснути на Зеленського

Президент Російської Федерації Володимир Путін має два плани, як натиснути на нового главу України Володимира Зеленського.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів генерал України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Він заявив, що перший метод Кремля для сигналу Зеленському - це активізація дій бойовиків на Донбасі.

"Бойовики активізують свої дії для того, щоб подавати особливий сигнал для нового президента України. Тому що з одного боку керівники Російської Федерації відпрацьовують модель домовленостей із Зеленським, якою вона може бути, а з іншого боку, вони показують, що ці домовленості можуть в будь-який момент вийти з-під контролю - а це обстріли, провокації, жертви. Тому ці обстріли є стимулюванням нової команди до переговорного процесу", - зазначив Маломуж.

Але, за його словами, Росія ставить свої умови, які вона висловлює прямо і через Медведчука (Віктор Медведчук - український політик і кум Путіна - ред.). Тому в даній ситуації активізація бойових дій пов'язана з нашим політичним процесом і дотриманням пріоритетів Росії. І в цих умовах Кремль намагається диктувати інші питання - про обмін всіх на всіх або припинення вогню. Екс-глава СБУ підкреслив, що наша задача в цій ситуації - ніяк не здавати інтереси України.

Також він розповів і про другий метод Путіна - видачу паспортів РФ жителям Донбасу.

"Що стосується паспортизації, це досить потужний політичний процес, щоб поставити нового президента України в залежність, зокрема, від цього фактора. А Зеленський, не маючи, як вони вважають, ефективних інструментів вирішення проблеми, буде йти на поступки - така сьогодні позиція у Кремля", - констатував Маломуж.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Пастка для Зеленського: які умови Путін ставить новому президенту України".