RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тимошенко закликала до системних змін в Україні і запропонувала план реформ

Глава фракції "Батьківщина" вважає, що після президентських виборів перед Україною відкрилося вікно можливостей, які парламент і уряд повинні використовувати для дійсно системних змін.

Про це вона сказала на засіданні Національного форуму "Трансформація України".

За її словами, імітація змін, а також поверхневий підхід замість системної роботи може вбити довіру людей.

"Функція нового президента - стати генератором спільної роботи для реальних змін в країні. Він, можливо, не має достатньо досвіду, але є всі можливості зібрати кращі інтелектуальні сили, які мають досвід і бажання, і створити роботу інтегральну", - зазначила лідер "Батьківщини ".

Вона нагадала, що ініційований нею Новий курс створювався саме як системна стратегія:

"Ми готові все віддати, в усьому допомогти. Головне - не втрачати віру і енергію на зміни і спільно працювати", - заявила вона.

На думку політика, глибока трансформація країни повинна початися зі зміни ролі функцій підзвітності державних інститутів. Також ключовою передумовою для залучення інвесторів в Україну є створення незалежного правосуддя.

"На жаль, право приватної власності, як і інші права і свободи людей, у нас належним чином не захищені", - зазначила Тимошенко.

Наступний крок змін, на думку Юлії Тимошенко, - зміцнення громад, які нині не мають доступу до економічного розвитку та до землі.