RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Експерт пояснив причину "саботажу" в Раді проектів президента Зеленського

Верховна Рада саботує ініціативи президента Володимира Зеленського через його небажання йти на домовленності з діючими політичними силами.

Про це політичний експерт і громадський діяч Арсеній Пушкаренко заявив в ефірі NewsOne.

"Суспільство хотіло перезапуску парламенту і оновлення – Зеленський не став домовлятися з кимось чи торгуватися. Ющенко таку можливість мав у 2006-му році, але пішов на "договорняки" з Симоненко, Морозом і закінчив так, як закінчив. Зеленський намагається виправдовувати ту довіру, яку йому надали. А це 73 відсотки українців", - акцентував Пушкаренко.

Він навів приклад з поданнями про відставку від діючих міністрів і керівників силових відомств, які не були підтримані парламентом.

"Зеленський мав зустрічі з Грицаком, Полтораком, Клімкіним. Всі вони написали самі заяви на відставку. І те, що Рада не підтримала їхні подання, означає фактичний саботаж і права президента замінити міністрів і голову Служби безпеки, і бажання самих посадовців. Верховна Рада очевидно, на зло Зеленському, показуючи своє обличчя – це ж не державницька позиція, а просто політика, цинізм і саботаж. Президент при цьому іде на принципову позицію – ніяких договорняків. Він вніс подання, а вже справа депутатів голосувати чи ні. Він це робить відкрито, без кулуарщини, що викликає повагу", - вважає Пушкаренко.

Експерт бачить вихід лише в оновленні складу Верховної Ради, тобто перевиборах.

"Якщо президент отримає більшість або велику кількість мандатів, ті вольові рішення, які від нього чекають, він зможе приймати їх через Верховну Раду", - сказав він.

Пушкаренко стверджує, що Рада вже отримала оцінку від суспільства, і є серйозний запит на оновлення парламенту.