RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Тимошенко попередила Зеленського про ризик "тіньового продажу" української ГТС

Юлія Тимошенко звернулась до президента щодо необхідності перевірити та припинити доведення ГТС України до штучного банкрутства задля її подальшого тіньового продажу за безцінь, а депутати партії "Батьківщина" передають заяви до ДБР та НАБУ щодо цих злочинних дій.

Про це лідер "Батьківщини" заявила під час Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій та груп, передає прес-служба політичної сили.

Як пояснила Тимошенко, "поки ми з вами тут мирно розмовляємо, на жаль, іде привласнення газотранспортної системи України".

"Практично контрольний пакет ГТС (побудова якої коштує приблизно 300 млрд євро) готується до передачі невідомим інвесторам. Україну позбавляють другого за значущістю національного надбання, що зараз все ще перебуває в державній власності", – зауважила політик.

Лідер "Батьківщини" занепокоєна тим, що прибуткову та успішну структуру, яка має в основі власність на ГТС, "Укртрансгаз", доводять до штучного банкрутства.

"Розраховую, що президент негайно направить своє контрольно-ревізійне управління в НАК "Нафтогаз" і перевірить, чому наша ГТС доведена до штучного банкрутства і дасть розпорядження, щоб припинити це", – наголосила голова партії.

Тимошенко зазначила, що треба зараз знайти всі постанови уряду Володимира Гройсмана, які дають зелене світло для тіньового продажу, і президент має накласти на них вето, зупинивши процес позбавлення українців найбільшої державної власності.