RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Активист по заказу: СМИ рассказали о договоренностях "свободовца" Левченко с застройщиками

Журналісти підозрюють кандидата в депутати по столичному мажоритарному округу № 223, члена партії "Свобода" Юрія Левченка в причетності до вимагання грошей у забудовників за припинення акцій протесту.

Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті Golos.ua.

Так, в публікації наголошується, що за п'ять років депутатської діяльності Левченко відзначився в ряді скандалів, проявивши себе "під виглядом активіста як справжній рейдер".

Журналісти пишуть, що разом "зі своїм соратником" - депутатом Київради Святославом Кутняком Левченко побудував бізнес на перешкоджанні забудовам в Києві. Депутати втручалися в хід забудови і наполягали або на припиненні будівництва, або на будівництві скверів чи парків. Однак в результаті жодна вимога "активістів" не була виконана.

Як наголошується в статті, у "Свободи" і Левченка, є прайс для забудовників, за яким вони домовляються про припинення протестних акцій.

"За те, щоб залишити в спокої девелоперів і залагодити штучно інспірований "конфлікт з суспільством", активісти вимагають 1,5-2% в квадратних метрах. Зіставивши це з вартістю київського житла (а Левченко і Кутняк "спеціалізуються", в основному, на великих об'єктах в центрі від платоспроможних забудовників), на кожному комплексі це виливається в колосальні суми - до 2 млн доларів за об'єкт", - цитує автор одного з девелоперів, який побажав залишитися невідомим.

Також в публікації перераховуються скандали, в яких брав участь Левченко протягом депутатської каденції. У жовтні 2017 року він, намагаючись зірвати прийняття законопроекту щодо мирного врегулювання ситуації в зоні АТО, кинув в сесійній залі димову шашку. У березні 2018 року Левченко під час чергової акції протесту намагався кинути в натовп людей "Коктейль Молотова". У грудні 2018 року побився з колегою по парламенту Олегом Барною.

При цьому в статті наголошується, що як депутат Левченко показав неефективну роботу, оскільки пропустив майже половину пленарних засідань. А за даними порталу "Слово і діло", з 51 обіцянки Левченко виконав лише 15.

"Приблизно так само "ефективно" він працював і на власному окрузі. В травні 2018 року, судячи з його графіку активності, організував концерт і роздавав безкоштовні подарунки. На всі звинувачення, що це ознака підкупу виборців, він сам закликає людей брати гроші за голос. Саме так він спілкувався з жителями Сирця і Татарки, чому є численні свідки. Крім того, Юрій Левченко постійно порушує законодавство в частині агітації, проводячи свої агітаційні зустрічі в школах", - йдеться в публікації.

Левченко вже балотувався в парламент у мажоритарному окрузі № 223. В 2012 він програв колишньому голові Шевченківської райдержадміністрації Віктору Пилипишину, заявивши, що перемогу у нього вкрали. У 2014 році Левченко виграв вибори у Віктора Пилипишина. Сама кампанія супроводжувалася скандалами і провокаціями.