RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У ЗМІ розповіли про гучний скандал, пов'язаний з роботою ДБР на Полтавщині

ГУНП в Полтавській області почало розслідування у провадженні у справі від 22 липня 2017 року за фактом порушення правил охорони надр під час здійснення розробки кар’єру поблизу села Коломійцеве Озеро Хорольського району, а також за фактом розкрадання державних коштів при виконанні робіт з реконструкції автодороги М-03 "Київ-Харків-Довжанський".

Про це пише видання "Бастіон".

Встановлено, що представництво "Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті" здійснює будівництво обходів села Покровська Багачка, села Красногорівка та обходу Полтави. Проектом передбачено, що ґрунт для полотна дороги будуть використовувати з резерву гідронамиву місцевих сіл. Проте "Онур" закупило ґрунт у товариства з обмеженою відповідальністю "Захід-Інвест Груп", у ЄРДР вказано, що її засновником є Денис Котов та депутат Наталія Петрівна. Журналістами виявлено, що компанія у змові з директором ДП "Шовкрадгосп "Хорольський" Віталієм Шевчугою фактично викрадала підсипочний грунт у місцевому кар'єрі. Цей факт був викладений у декількох ЗМІ.

Журналістам стало відомо про ряд слідчих дій, за результатами яких встановлено двох підозрюваних у справі. Їм повідомили про підозру за ст.191 та 28 КК України. 8 листопада 2018 року їх доставили до суду.

Проте невдовзі слідчий Державного бюро розслідувань Артем Білоус вніс у ЄРДР провадження щодо завідомо незаконного затримання підозрюваних. Слідчі ДБР навіть звернулись до суду з метою, щоб вилучити оригінали документів по їхній справі.

Сайт телеканалу "Центральний" опублікував матеріал стосовно дій ДБР на Полтавщині. Згідно з ним працівникам місцевої поліції вже повідомили про підозру в справі про незаконне затримання. В ГУНП заявили, що бюро таким чином "перешкоджає діяльності слідчих".

Слідчий Білоус звернувся до суду з клопотанням про примусовий привід слідчих та з прокурором Денисом Ковіним відсторонив їх від займаних посад.

Журналісти зробили висновок, що Білоус намагається допомогти підозрюваним уникнути відповідальності за фактом незаконного видобутку корисних копалин та завданні збитків державі в розмірі понад 240 млн грн.

30 липня Артем Білоус з прокурором Ковіним провели обшук у приміщенні СУ ГУНП в Полтавській області, як стверджують у ЗМІ, з метою вилучення оригіналів у провадженні про розкрадання грунтів.

Також стали відомі подробиці про Дениса Ковіна. Той же ставав фігурантом скандалів з керуванням авто в нетверезому стані, проте ніякої відповідальності не поніс.

Тим часом у ДБР в Полтавській області є одразу кілька проваджень, прогресу в яких не помітно. Серед них - створення злочинної організації, знищення, шляхом підпалу, майна, що належить членам сім'ї журналіста і т.д.

Видання "Бастіон" просить вважати свою публікацію офіційним зверненням до ГПУ, СБУ, НАБУ "про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365, групою осіб, які займають особливо відповідальне становище, метою яких є блокування у відшкодуванні збитків, завданих державі".