RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Мир, тарифи і демократія: Льовочкін назвав першочергові завдання нової Верховної Ради

Ухвалення законів, які негайно забезпечать мирне врегулювання війни в Донбасі, формування коаліції і уряду, зниження тарифів, забезпечення контрольних функцій опозиції в парламенті шляхом прийняття закону про опозицію - це першочергові завдання, які повинен виконати новий парламент IX скликання.

На цьому під час виступу на засіданні Підготовчої депутатської групи новообраних народних депутатів акцентував увагу нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Сергій Льовочкін.

"Новообрана Рада повинна терміново прийняти рішення, які полегшать життя людей на територіях біля зони бойових дій. Для цього ми пропонуємо створити в складі новообраної Ради Комітет з комплексного розв'язання проблем Луганської та Донецької областей", - підкреслив Сергій Льовочкін.

Звертаючись до представників президентської фракції, опозиційний політик вказав на необхідність якомога швидше сформувати коаліцію і уряд.

"Це необхідно для прийняття законів, спрямованих на формування економічного зростання, створення робочих місць, підвищення продуктивності праці, повернення українців з-за кордону, подолання корупції та бідності. Необхідно зменшити щомісячні платежі українських сімей по тарифам. Потрібно негайно прийняти пакет медичних законів, щоб люди могли отримувати медичні послуги", - підкреслив Сергій Льовочкін.

Окремо політик зупинився на необхідності прийняти закон "Про опозицію" та припинити практику Ради минулого скликання, в якій опозиція була позбавлена належних їй контрольних функцій в державі.

"Звертаюся до новообраних депутатів: не повторюйте помилок попередників. У 2014-му створили коаліцію з більш ніж 300 депутатів і з мотивів політичної жадібності позбавили опозицію участі в роботі Ради, будь-яких контрольних функцій. Ми виступаємо за те, щоб опозиція була представлена в Рахунковій палаті , Центральній виборчій комісії, Антимонопольному комітеті та інших державних регуляторах. Опозиція також має бути присутня і в президії ВРУ", - зазначив Сергій Льовочкін.

Політик також подякував виборцям за довіру до "Опозиційної платформі - За життя" під час виборів і запевнив, що фракція докладе всіх зусиль для поліпшення життя кожного громадянина України.

"Опозиційна платформа - За життя" готова працювати в опозиції, але ми будемо працювати виключно в інтересах держави і народу України. Наші голоси будуть підтримувати все, що зробить Україну більш сильною, незалежною і заможною країною", - підсумував Сергій Льовочкін.