RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Україна готує морський "сюрприз" окупантам в Криму

Державна служба морського та річкового транспорту України та ДП "Держгідрографія" виступили з ініціативою створити морський режимний район навколо окупованого Криму, таким чином вхід суден на півострів буде повністю виключений.

Про це повідомив офіційний сайт служби.

Держгідрографія зазначає, що в даний момент російські окупанти створили паралельну версію судноплавних навігаційних карт (ЕНК) регіону, де позначили півострів російським. Такий крок створює загрозу для морського судноплавства, оскільки дані в судновому обладнанні можуть дублюватися, а кораблі в регіоні підуть на небезпечні маневри і зіткнення.

"Ми вже домоглися, щоб РЕНК PRIMAR не продавав російські карти (з позначенням українських територій). Збираємося вимагати у РЕНК IC-ENC (Великобританія) припинення реалізації таких ЕНК. Наступним і дуже важливим етапом протидії російській агресії є оголошення України морського режимного району з метою заборони заходу суден в порти Криму і заборонити незаконну діяльність РФ у територіальних водах України ... Оголошення режимного району дасть Україні можливість не тільки протидіяти агресору, а й забезпечити виконання зобов'язань перед світовою спільнотою відразу в декількох напрямках ... І звести нанівець спроби росіян з картографування зазначеного регіону", - йдеться в повідомленні керівництва служби.

Держгідрографія закликала органи державної влади України та суспільство приєднатися до ініціативи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше так званий заступник голови "Ради міністрів" Криму Георгій Мурадов заявив, що окупанти мають намір звернутися до керівництва Росії з проханням ініціювати переговорний процес з Україною про пропуск на півострів води з Дніпра.