RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В "Опозиційній платформі - За життя" розповіли про тиск влади на ЗМІ новими методами

В "Опозиційній платформі - За життя" вважають рішення Шостого апеляційного суду Києва про відмову телеканалу "112 Україна" в задоволенні апеляції продовженням розправи над незалежними ЗМІ в Україні новими методами.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

"Своїм скоростиглим рішенням "сліпа феміда" відкрила шлях для анулювання Національною радою з питань телебачення і радіомовлення ліцензії на мовлення телеканалу "112 Україна". Суд встав на сторону тих, хто поставив собі за мету знищити свободу слова в Україні", - зазначається в заяві.

В "Опозиційній платформі - За життя" відзначили, що після зміни влади ситуація зі свободою слова в Україні залишилася критичної і погіршується, оскільки напади і атаки проти телеканалів правоохоронними органами не розслідуються, а з боку контрольних органів (Національної ради з питань телебачення і радіомовлення) зростає тиск.

"Рішення Шостого апеляційного суду м.Києва ми вважаємо упередженим і політично заангажованим. Після цього рішення не залишилося жодних сумнівів, що проти незалежних телевізійних каналів - "112 Україна", "NEWSONE", "ZIK" - почалася спланована політична кампанія на знищення. У цю антидемократичну кампанію виявилися втягнуті різні інститути державної влади, суди та представники правлячої політичної партії ... "Опозиційна платформа - За життя" вимагає зупинити політичну розправу над свободою слова. Ми звертаємось до представників посольств, представництв та моніторингових місій міжнародних організацій, міжнародних правозахисних і журналістських спільнот дати політичну оцінку ситуації, що виникла ... Готові надати всю можливу політичну і юридичну підтримку незалежним ЗМІ як в українських, так і в міжнародних судових інстанціях. Звертаємося до українських журналістів із закликом підтримати нашу боротьбу, захистити свободу слова і демократію в Україні. Якщо цю політичну атаку не зупинити, - процес згортання демократії в Україні стане незворотним. Тільки спільними зусиллями демократичних політичних сил, незалежних журналістів та українських громадян ми відстоїмо наші права і свободи", - йдеться в заяві партії.