RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Політконсультант розповів про стратегію, яка дозволить Зеленському зберегти пост на кілька термінів

Українським політикам не вистачає довгострокового плану розвитку країни, і тому спостерігаються тенденції до частої змінюваності політичного курсу, що не дає можливості країні стабільно розвиватися.

Про це заявив в інтерв'ю "Апострофу" політичний консультант Максим Карижський.

Так, першим стратегічним кроком для нинішньої влади на чолі з президентом Володимиром Зеленським експерт називає зміцнення аграрної ролі України, оскільки в світі кліматичних змін незабаром людство зіткнеться з продовольчою кризою.

"Лише наявність плану хоча б на 5-20 років являє необхідною умовою для успішних короткочасних дій. Саме далекий горизонт політичних цілей дозволяв лідерам держав утримувати владу... Почнемо з процесів, які зачіпають не тільки Україну, а весь світ - з кліматичних змін. Йдеться про скорочення родючої землі. Україна має можливість закріпити за собою статус "аграрної наддержави". Якщо зміни підуть по "вологому" сценарію, то розташування України надасть можливість вирощувати по два врожаї за сезон, а також вирощувати багато культур, які не властиві нашій країні. Україна не готова до цієї ролі - від того, як Україна буде розпоряджатися своїми землями, буде залежати рівень забезпечення харчами інших країн. Тому за нашою країною буде встановлений ретельний контроль... Україна повинна бути готова відстоювати свої землі, не сподіваючись на захист міжнародних структур", - зауважив він.

За словами Максима Карижського, боротьба з корупцією в Україні не буде ефективною, поки до неї не підходять стратегічно. Він закликав викорінити можливості для корупції за допомогою приватизації і перевірок чиновників.

"Щоб запобігти корупції в країні, потрібно ліквідувати її передумови - приватизувати всі державні активи і припинити практику програм галузевої допомоги. При вході на держпосаду кожен кандидат повинен проходити детектор брехні, який допоможе дізнатися про його цілі на посту", - зазначив він.

Він також закликав ініціювати створення програм для стимуляції бізнесу, щоб громадяни могли підвищувати свій добробут і бути конкурентними на ринках.

"Соціалістичний уклад не стимулює людей до підприємництва і зростання продуктивності. Між тим, головну роль в індустріальних революціях грали підприємці ... Пріоритетом державної політики має стати створення моди на підприємництво і забезпечення сприятливих умов для розвитку бізнесу", - заявив експерт.

Також він закликав вирішити проблему з падаючої кривої народжуваності за рахунок відкриття кордонів і спрощення надання громадянства для мігрантів, реформувати систему освіти, зробивши її більш гнучкою, змінити підхід до медицини і фізичного виховання громадян. На думку Максим Карижського виконання цих пунктів або хоча б внесення їх в план розвитку держави дозволить на довгі роки стабілізувати політичну ситуацію в країні, - розповів Максим Карижський в інтерв'ю "Як Зеленському планувати третій президентський термін".