RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Кабміні розповіли про завдання по очищенню будівельної галузі від корупції - ДАБІ

Виконання обов’язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України тимчасово покладено на директора департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Олександра Строкача – до проведення конкурсу та призначення нового очільника.

Про це йдеться у офіційному повідомленні інспекції. Зазначається, що відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 вересня 2019 року № 844-р опубліковано на Урядовому порталі.

Уряд вже поставив перед тимчасовим керівником конкретні завдання за метою подолання корупційних схем та "наведення порядку" у сфері містобудування.

Олександр Строкач наголосив, що буде здійснено аналіз діяльності всіх керівників департаментів та управлінь ДАБІ, за результатами якого причетних до корупційних діянь посадовців звільнятимуть.

Крім того, інспекція долучиться в межах повноважень до аудиту діяльності виконавчого органу Київської міської державної адміністрації, ініційованого урядом.

Важливим завданням є відновлення функціонування електронних сервісів надання адміністративних послуг у будівництві, у тому числі реєстрації повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта без втручання посадової особи, а також стабілізація роботи онлайнплатформи "ПРОЗОРА ДАБІ" та подальша діджиталізація дозвільних процедур.