У керівництво СБУ призначено полковника, який влаштував ганебну акцію: фото, відео і деталі скандалу

Стало відомо про нове призначення в СБУ, яке призвело до масштабного скандалу, оскільки мова йде про Романа Матковського, який раніше став відомим через організацію акції під будинком антикорупційного активіста Віталія Шабуніна.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода", де зазначається, що одіозного силовика призначили на посаду першого заступника начальника Департаменту захисту національної державності, де він, власне, і працював раніше.

При цьому, сам Матковський підвищення в своїй кар'єрі приховувати не став, уточнивши, що призначення сталося на вихідних. Скоріш за все, уникаючи зайвих питань, Матковський додав, що "проходив повну перевірку, з поліграфом, все як треба".

"Я до акції під будинком Шабуніна маю відношення рівно стільки, скільки не маю. Квадрокоптер мій (точніше -"Автомайдану"), акція - не моя. Були певні позиції в Службі, нюанси, ви самі розумієте, хто, чим займався", - вніс ясність по хвилюючому журналістів питанню він.

У мережі одразу ж відреагували на призначення Матковського. Зокрема, журналіст Юрій Бутусов зазначив, що цим призначенням "СБУ показала всьому світу, наскільки держава і боїться і ненавидить Шабуніна, дуже сильно додавши тим самим йому авторитет і вплив, тобто домоглася прямо протилежних цілей".

Детальніше про Шабуніна, читайте в матеріалі "Апострофа": Зачистка або помста: навіщо українська влада зайнялася Шабуніним.