RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Спочатку референдум: Тимошенко закликала зупинити провадження проектів про ринок землі

Розгляд будь-яких законопроєктів щодо відкриття ринку землі без проведення всенародного референдуму та запровадження на цей період мораторію на продаж землі неможливий.

Про це йдеться у законопроєкті "Батьківщини", презентованому Юлією Тимошенко на засіданні Комітету ВРУ з аграрних питань.

"Спочатку референдум, чи хочуть люди продавати землю чи ні, продовження мораторію, поки буде проведено референдум, а до того – жодні законопроєкти до парламенту не ставити. Усі повернути уряду та закрити питання", – зазначила вона.

На її переконання, продаж землі на тих умовах, які хоче зробити ця влада, недопустимий.

"Доки ви не отримаєте відповідь народу, не посягайте на землю. Чи можна без волі народу такі питання вирішувати?.. Якщо вони зараз протягнуть через парламент будь-який закон про продаж землі, потім все перероблять так, як їм потрібно. Не можна продавати землю. Ми залишимось без землі, без робочих місць і можливості мати майбутнє. Або ми зараз відстоюємо землю, або дамо за спиною народу провести рішення і це означатиме, що України не буде", – запитала вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що за останніми соцдослідженнями, 73% людей категорично проти продажу землі, а 81% проти продажу іноземцям, а ще дві третини вимагають референдуму щодо земельного питання.