RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Нардеп розповів про розслідування, відкрите проти родича глави ДМС Нефьодова

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов став фігурантом справи про контрабанду.

Про це в програмі "Дубінізми" розповів народний депутат Олександр Дубинський, повідомляють "Українські новини".

Він уточнив, що справа стосується не Нефьодова, а чоловіка сестри його дружини. Згідно з матеріалами розслідування, власник ТОВ "Любе авто" Андрій Кулик, який одружений на сестрі дружини Нефьодова - Юлії Калмиковій, займається ввезенням в Україну так званих "евроблях". В одній з машин, яка перебувала в "автовозі" Кулика, митники виявили партію контрабандних речей відомих брендів, загальна вартість склала кілька мільйонів гривень.

За словами Дубинського, сам глава ДМС зв'язок з контрабандою заперечує і впевнений, що в машину свояка були навмисно завантажені невідомими людьми. Дубинський пообіцяв підняти питання контрабанди свояка Нефьодова, коли глава ДМС буде звітувати перед Комітетом ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Максим Нефьодов і колишній директор Департаменту регулювання зовнішньоекономічної діяльності Мінекономрозвитку Денис Гутенко є фігурантами виробництва № 12016000000000426, яке Нацполіція відкрила за ознаками, передбаченими ч. 2 ст. 364 Кримінального Кодексу України за фактом зловживання зазначеними особами службовим становищем при прийнятті рішень про скасування спеціальних санкцій. Досудове слідство завершено, але вручення підозр Нефьодову і Гутенко блокується з боку ГПУ.