RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Експерт закликав владу опрацювати "Формулу миру" щодо врегулювання на Донбасі

Українській владі в умовах дефіциту ідей щодо врегулювання на Донбасі слід проаналізувати можливість реалізації "Формули миру", запропонованої народним депутатам Вадимом Новинським з "Опозиційного блоку".

Про це заявив керівник стратегічної групи "Софія" Андрій Єрмолаєв в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Єрмолаєва, в запропонованому плані є положення, які передбачають більш впливову позицію України в переговорному процесі.

"Новинський пропонує включитися законодавцям, які за останні п'ять років так і не стали учасником і суб'єктом переговорного процесу. Так, ряд депутатів були залучені, але як частина команди президента. Парламент взагалі усунувся від переговорного процесу. Цей план пропонує задіяння міжпарламентського формату взаємодії та розширення кола учасників для посилення позицій України", - вважає Єрмолаєв.

На його думку, для будь-якого політика складність реалізації ініціатив полягає в тому, що вона виходить від окремих персон або політичних сил, від чого сприймається як приватна позиція.

"Подальша складність навіть самої продуманої ініціативи в тому, щоб зробити цю позицію загальною. Було би правильно, якби влада, у якої явно проглядається дефіцит ідей, знайшла б можливість в контексті майбутніх переговорних майданчиків в Нормандії, і ініціювала б внутрішній майданчик, пов'язаний з виробленням саме української формули миру. В даному випадку Новинський зробив першу подачу, але це не справа окремого депутата. Ця формула або план повинні бути продуктом спільної дії", - резюмував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський запропонував назустрічі в "нормандському форматі" розробити документ, який був би обов'язковий до виконання для всіх сторін конфлікту на Донбасі - "Формулу миру".