RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Батьківщина" захистила українську ГТС: заява Тимошенко

Команда "Батьківщини" домоглася ухвалення правок, які забороняють маніпуляції з ГТС – приватизацію, передачу в управління, оренду, залучення іноземців до управління системою.

Про це голова партії Юлія Тимошенко зазначила за підсумками засідання Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу.

"Сьогодні був знаковий комітет. Розглядалися правки до законопроєкту, який, по суті, передбачав втрату нашої ГТС як головної цінності країни. Нам вдалося провести правки, які забороняють будь-як маніпуляції з ГТС. Ми захистили від біди нашу ГТС", – сказала вона.

Тимошенко зазначила, що профільний комітет став на бік "Батьківщини" та ухвалив відповідні рішення, що дозволили зберегти державне управління ГТС.

"Тепер Кабінет міністрів, а не аферисти, які могли фактично привласнити прибуток нашої ГТС, управлятиме нею", – сказала парламентарій.

Правками "Батьківщини" передбачається, що приватизовані, продані або перепродані українські магістральні електропровідні системи бути не можуть.

"Електропровідні системи так само як і газопроводи, забезпечують енергетичну безпеку нашої держави", - додала Тимошенко.

"Сьогодні наша спільна боротьба завершилася поки що в комітеті перемогою. Хочу подякувати також і членам комітету від фракції "Слуга народу". Сьогодні вони боролися разом з нами і разом ми отримали цю перемогу. Це дуже важливо для країни, для її життя, для її безпеки", – підсумувала вона.

Юлія Тимошенко висловила сподівання, що ухвалені на комітеті правки не зникнуть під час ухвалення закону у сесійній залі.