RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Проект закону про гральний бізнес просувають партнери букмекера "Парі-Матч" - ЗМІ

Проект закону "Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор" (№2285) грає на руку виключно російським оператором ігрового ринку і декільком українським компаніям, які тісно пов'язані з російськими.

Про це пише видання "Дело".

"З української сторони лобістом і офіційним речником цього проекту є Давид Арахамія, глава парламентської фракції "Слуга народу". Він одним з перших почав готувати громадську думку до того, що заборона на гральний бізнес ні до чого не привела, тому легалізація - прямий шлях до поповнення бюджету. З цим важко не погодитися. Інша справа, що цей законопроект написаний таким чином, що якби в ньому було написано, що всі привілеї і преференції повинна отримати компанія, назва якої починається на слово "парі", а закінчується на слово "матч", то це було б і чесно, і точно", - повідомляє видання.

Автори зазначають, що Арахамія має давні дружні стосунки з гендиректором букмекерської компанії "Парі-Матч" Сергієм Портновим.

"Парі-Матч" на 49% належить російському бізнесменові Юрію Красовському, який володіє присутньою в Україні "Лігою ставок".

Ще один росіянин на ім'я Борис Баум представляв проект 2285 на засіданні комітету Ради, при цьому, за його словами, він говорив від імені президента Зеленського. У той же час Бауму належить Перша національна лотерея Росії.

Згідно з результатами розслідування ЗМІ, сам текст законопроекту, підготовлений менш ніж за два місяці, був написаний не Кабміном, а юридичною фірмою, яка давно обслуговує "Парі-Матч", і належить Андрію Астахову.

На думку журналістів, преференції в разі прийняття цього закону отримають україно-російські Парі-Матч, Фаворит, Марафонбет, 1xbet і Ліга Ставок, але європейські і світові оператори в Україну не прийдуть.

Раніше колишня уповноважена АМКУ Агия Загребельська і журналіст Юрій Ніколов проаналізували цей законопроект і прийшли до висновку, що його писали кілька бізнес-угруповань.