RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вважає себе богом комітету: нардеп розповіла про поведінку Геруса в Раді

Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус вважає себе богом комітету і вимагає від депутатів-членів комітету прийняття потрібних йому рішень.

Про це заявила народний депутат України, член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Анна Скороход, передає "Обозреватель".

"Він вважає, що він бог комітету, і всі рішення повинні прийматися так, як він сказав. Нам перед комітетом надсилали повідомлення про те, як по якому рішенню на комітеті голосувати", - повідомила Скороход.

Раніше народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко заявив, що Андрій Герус не має права займати пост глави енергетичного комітету через лобіювання інтересів олігархів.

18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який голова енергетичного комітету Андрій Герус пролобіював правку, яка дозволила закуповувати російську електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією "Юнайтед Енерджі", яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

Президент Зеленський обіцяв розібратися з енергетичним законом, прийнятим "спеціально для РФ". За словами президента, він не знав, що прийняті зміни в закон про ядерну енергетику дозволили відновити комерційний імпорт електроенергії з РФ. Про це він сказав в спілкуванні з журналістами під час прес-марафону 10 жовтня, коментуючи прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".