RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Депутати проігнорували експертну думку при розробці закону про легалізацію грального бізнесу

Експертів залучали для розробки закону про легалізацію грального бізнесу лише в якості ширми, а насправді він писався під диктовку лобістів.

Про це в ході Kyiv iGaming Affiliate conference 18 грудня заявив голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців у сфері відпочинку і розваг Ігор Макієвський, передає кореспондент "Апострофа".

"Я, як член робочої групи, скажу: засідання групи носили, м'яко кажучи, консультаційний характер, а грубо кажучи - це була просто розмова на тему грального бізнесу. Ми не просуваємося. І є відчуття, що нас використовують як ширму: нібито погодили з бізнесом, але підсунули норми, які придумали лобісти", - заявив глава об'єднання.

Він додав, що, прикриваючись участю в розробці документа експертів в гральній сфері, насправді депутати під диктовку лобістських груп прописують в закон зовсім інші норми - не схвалені бізнес-спільнотою.

Про плани легалізувати в Україні гральний бізнес, дозволивши відкривати казино при великих готелях, президент Володимир Зеленський заявив в серпні цього року. Після появи законопроекту до нього виникло безліч запитань і зауважень в експертному середовищі, яке оцінило документ як відверто слабкий.

Нагадаємо, увечері 18 грудня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики дав свою згоду на розгляд у першому читанні урядового проекту закону про легалізацію грального бізнесу.