RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Політолог розповів, як влада підключає силовиків до боротьби з опозицією на прикладі справи Ляшко

Чинне керівництво держави бореться з опозиційними політиками не демократичні способами, а підключаючи силовиків.

Про це в коментарі From-ua сказав політичний експерт Мар'ян Ощановський, коментуючи так звану "справу Ляшко".

"На прикладі"справи Ляшко"бачимо, що влада не соромиться використовувати наявний у неї силовий ресурс для захисту меркантильних, а зовсім не державних інтересів. Влада в інтересах окремих приватних груп організувала схеми поставки з РФ електроенергії і газу. Коли Олег Ляшко почав критикувати "схему Геруса" і говорити, що тимчасово дешеві російські енергоресурси не сприятимуть розвитку української економіки, а є прямою загрозою національній безпеці нашої держави, проти глави Радикальної партії прокуратура завела кримінальну справу і хоче посадити його", - розповів експерт.

"Росія демпінгує на цінах на газ і електроенергію, щоб знищити українського виробника. Але коли критика небезпечних для України торгових відносин з РФ замість того, щоб послухати, роблять спробу кинути до в'язниці, то немає сумнівів, що влада"в темі і в частці", - зазначив він.

Водночас, на думку експерта, проти Олега Ляшка завели кримінальну справу, щоб нейтралізувати небезпечного для влади опозиціонера.

"Партія Ляшко чи не єдина з партій, яка не пройшла в парламент, і продовжує активну діяльність. Критика і викриття, які робить партія Ляшко, дратують владу. Логічно, що кримінальна справа проти лідера партії - це спосіб нейтралізувати надокучливих опозиціонерів", - сказав він.

3 січня стало відомо, що Бориспільська міська прокуратура завершила досудове розслідування у справі про інцидент, який стався 6 листопада 2019 року, між Олегом Ляшком і Андрієм Герусом.