Зеленський може "обнулити": озвучено тривожний прогноз щодо майбутнього Кабміну

Незважаючи на те, що відставки глави Кабінету міністрів Олексія Гончарука не відбулося, відсутність результатів на ключових напрямках реформ дозволяє президенту Володимиру Зеленському вже зараз звільнити більшу частину уряду.

Про це "Апострофу" повідомляють власні джерела з Кабміну.

Як зазначається, претензії є до багатьох членів Кабінету міністрів. Обговорюються звільнення міністра розвитку громад і територій Олени Бабак, міністра соціальної політики Юлії Соколовської і міністра фінансів Оксани Маркарової. Крім того, питання є і до глави міністерства економіки Тимофія Милованова, а також до міністра юстиції Дениса Малюська.

"В принципі, простіше сказати, до кого зараз немає претензій. Провал реформи охорони здоров'я, відсутність будь-яких реальних змін у правоохоронній системі - все це при бажанні дозволяє Зеленському обнулити практично весь Кабмін. Вже зараз ведуться підкилимні ігри, які зводяться до протистояння між тими , хто хоче "збити" того чи іншого міністра, і тими, хто намагається залишити своїх людей в кріслах", - повідомляє джерело.

Як зізнався в недавньому інтерв'ю "Апострофу" нардеп від "Слуги народу", глава комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, Кабмін можуть серйозно зачистити протягом найближчого місяця. Причому, за словами політика, "ніхто з міністрів зараз не знаходиться в зоні комфорту".

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Богдану приготуватися: яких відставок чекати в команді Зеленського.