RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Чиновник часів Януковича Атаманюк намагається повернутися на митницю - ЗМІ

Екс-генерал-майор, колишній перший заступник головного управління податкової міліції ДПС України (до 2015 року) Юрій Атаманюк намагається наростити вплив в податковому та митному відомстві, пропонуючи на топ-посади людей зі свого оточення і лобіюючи повернення "схем" у фіскальні органи.

Про це повідомляє Багнет.

Топ-чиновник, близький до уряду повідомив, що Атаманюк "не проти" повернутися на службу і веде переговори про своє призначення на посаду першого заступника голови Державної митної служби України. Зокрема, він за даними видання, зустрічався з людьми, які "впливають на уряд і можуть переконати" голову ДПС Максима Нефьодова повернути чиновника. Той виступив категорично проти його призначення.

Атаманюк зокрема фігурував у справі "діамантових прокурорів". ЇЇ нібито спочатку спустили на гальмах, але знову відкрили в Генпрокуратурі. Знайдені під час обшуків у фігурантів цієї справи прокурорів Корнійця і Шапакіна ювелірні вироби ювелір Сергій Кисельов, який постраждав під час наїзду з обшуком податкової в 2010 році, упізнав і назвав Атаманюка ініціатором обшуку.

Раніше журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що скандальний Атаманюк намагається давати поради і рекомендувати кадри в Держфіскальну службу, і для цього у нього є зв'язки і стан. Бутусов зазначав, що спроби команди Зеленського усунути корупційну вертикаль, поки не увінчалися успіхом.

"Департамент організації протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби - Василь Поїзд, має близькі контакти з одіозним податковим генералом часів Януковича - Юрієм Атаманюком", - пише автор.

Варто відзначити, що це не перша спроба люструвати чиновника, який намагається повернутися у владу. У 2019 після перемоги президента Володимира Зеленського ім'я Атаманюка називалося серед радників в.о. глави СБУ Івана Баканова, а також у списках однієї з партій.

На думку політолога Кирила Молчанова, якщо серед радників глави СБУ "таких людей, як Юрій Атаманюк, почнуть в суспільстві асоціювати з президентом, в ньому самому незабаром перестануть бачити "нове обличчя".